Weggeefwinkel

Wat is de weggeefwinkel

Iedereen is wel bekend met de kringloopwinkels in ons land. Waar u goedkoop aan meubeltjes, kleding of andere goederen kan komen. Een is een winkel waar u gratis producten kan bekijken en meenemen. En dan bedoel ik echt gratis. Je kan er van alles tegenkomen. Servies, kleding, kastjes, boeken, kinderspeelgoed, leuke snuisterijtjes voor in huis. De meeste van deze winkels houden een regel aan en dat is dat per persoon je 4 of 5 producten mee mag nemen. Van kleding mag je vaak meer meenemen.

In iedere stad is er wel een gratis weggeefwinkel waar u terecht kan. Het is een project wat geleid wordt door vrijwilligers. Het is ook een plek waar iedereen welkom is en waar u op uw gemak voelt. U kunt neuzen tussen de spulletjes en als u wat ziet waar uw interesse naar uitgaat, dan kunt u dit meenemen.

  • Een alternatief bieden voor de wegwerpeconomie.
  • Een bijdrage leveren aan een beter milieu.
  • Het creëren van een plek waar iedereen welkom is en waar mensen op een laagdrempelige manier goed kunnen doen voor elkaar en zich kunnen verbinden met elkaar.
  • Laten zien dat het ook anders kan.
  • Vreugde brengen
  • Laten zien dat je heel veel kunt bereiken door het gewoon zelf te doen.
  • Mensen confronteren met hun eigen hebzucht.
  • Mensen confronteren met overvloed.
  • Het bieden van een winkel waar het nu eens niet om geld draait maar om medeleven en respect.
  • Armoedebestrijding.
Vrijwilligers

Een weggeefwinkel wordt door vrijwilligers opgezet en onderhouden. De winkels zijn ook een beperkt aantal uren per week open. Er wordt ook geen subsidie geboden aan de weggeefwinkels. Het is vooral bedoeld om producten een tweede of derde eigenaar te geven. Dit is goed voor het milieu en wordt zeer gewaardeerd door de mensen zelf. Wij Nederlanders houden nu eenmaal van het zoeken naar tweedehands spulletjes.  En het is een uitkomst voor mensen die niet zoveel geld te besteden hebben. En waar kan je nou zeggen, voor niets gaat de zon op!!

weggeefwinkel
Weggeefwinkel

Donaties

Natuurlijk wordt een donatie aan de deze winkel zeer gewaardeerd. Uw donatie is tevens aftrekbaar van de belasting. Maar u kunt ook denken aan een bijdrage in de vorm van producten voor de winkel. Bijvoorbeeld een pak koffie, afwasmiddel, vuilniszakken, plakband, frisdrank, toiletpapier, schuursponsjes, afwasborstel etc.
Kijk voor een weggeefwinkel bij u in de buurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *