Organisaties kunnen niet zonder vrijwilligerswerk.

Weet jij hoe belangrijk het is om vrijwilligerswerk te doen!

In Nederland zijn er veel mensen die vrijwilliger zijn. Sommige mensen weten niet eens dat ze het doen. Denk maar aan de mama’s die helpen op de school bij hun kinderen. De vaders op de voetbalvereniging. Het is leuk om te doen, je haalt er gelijk waardering uit en het is geen verplichting.

Er voor een ander zijn

Het geeft ons een fijn gevoel om iets voor je medemens te kunnen doen. Een boodschap meenemen. Of even de tuin opruimen voor de oude buurvrouw naast je. Jammer genoeg komt dit niet meer zo vaak voor. We laten elkaar met rust. Als je vrijwilliger bent doe je ook werkzaamheden voor een ander, en je doet dit omdat het een goed gevoel geeft.

Hoe belangrijk is het

De clubs, organisaties, scholen, weggeefwinkel en er zijn er nog veel meer te noemen, zouden zonder deze mensen niet kunnen bestaan. Het vrijwilligerswerk is absoluut onmisbaar. Om een voorbeeld te noemen. 
Tijdens het project waar ik in zat met de binnenvest voor een woning, was dit de normale taken voor mijn begeleider.

  • Gesprekken hebben
  • Begeleiden naar afspraken
  • Telefoneren met de desbetreffende partijen.
  • Alles op de computer bijhouden
  • Op huisbezoek komen elke week
  • Al het papierwerk uitzoeken

Dit is een beetje een indicatie wat het werk inhoudt bij de organisatie de binnenvest die er is voor mensen die dak of thuisloos zijn. En dat is voor 1 cliënt, en ik weet niet hoeveel ze er hebben, maar veel te veel.
Natuurlijk kreeg mijn begeleider gewoon betaald, en nu vraag jij je af wat heeft dit nu te maken met vrijwilliger willen zijn? Je kan ook bij deze organisaties vrijwilliger worden. Je krijgt dan de mogelijkheid om mensen die serieus in de problemen zitten te helpen. Kijk hier voor meer informatie
Kijk bij jou in je omgeving daar zal ook zeker organisaties aanwezig zijn die dit aanbieden voor vrijwilligers.

vrijwilligerswerk

Als je geen werk meer hebt.

Het kan ook zeker een voldoening geven voor mensen die met pensioen zijn. Of als je even geen baan hebt. Je leert andere mensen kennen, en je leert er gelijk nieuwe dingen bij. Ook kan het zomaar zijn dat vanuit het vrijwilligerswerk je een baan krijgt aangeboden. Het is natuurlijk ook goed voor de maatschappij. Als morgen iedereen zou stoppen met dit werk dan stort voor een groot deel de maatschappij in en wordt alles erg duur.

Je kunt een vergoeding krijgen

Geld krijgen voor vrijwilligerswerk is voor sommigen vloeken in de kerk. Toch zijn er organisaties die vrijwilligers tegemoet willen komen. Dat kan door een vrijwilligersvergoeding, een onkostenvergoeding of een combinatie van die twee. Die vergoedingen zijn wel aan bepaalde regels gebonden. Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *