Uitleg artikel schrijven

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uitleg over hoe je een artikel kunt maken.

Uitleg artikel schrijven  Je zal eerst moeten registreren om een artikel te kunnen schrijven. Op de website zie je een blauwe ster en klik hierop om te registreren. 

klikregistreren

Klik op deze link en dan zie je het volgende venster.

 

inloggen

Dit is het inlog scherm en dit wijst vanzelf.

Je ontvangt een email in je email box die je moet activeren. Als je de email niet kan vinden, kijk in je spambox.

Eenmaal als je email is geactiveerd dan kan je inloggen en kom je in het Dashboard scherm terecht.

dashboard

Als je helemaal niet bekend met het bovenstaande scherm, maak je niet druk, je kan niets fout doen. Volg de stappen hieronder en dan komt alles goed.

dashboardklein sitebekijken nieuwbericht

 

Hierboven zie je allemaal links waar je op kan klikken. Je hoeft niet op alles te klikken hoor. Eerst over het tweede kleine plaatje, daar zie je bovenaan een huisje staan, met daaronder de tekst site bekijken. Als je daar op klikt dan ga je naar de voorkant van de website. Handig om te weten. Verder zie je Berichten staan, als je met de muis daar naar toe wijst zie je de optie Nieuw bericht te voorschijn komen en daar mag je op klikken.

 

Nieuw bericht schrijven

editor

Hierboven zie je de tekst editor. Hier schrijf je jou artikel. WordPress het script waar je nu mee werkt is erg slim. Als je met je artikel bezig bent en je moet even naar toilet dan wordt je artikel vanzelf opgeslagen. Het wordt dan opgeslagen als een concept. Een concept is net als een email die je nog niet hebt verstuurd. Deze wordt bewaard tot je er weer mee verder kan. Vergeet niet het artikel een TITEL TE GEVEN.

tekst

plubliceren

Hierboven zie je hoe een artikel er uit zou moeten zien. Natuurlijk mag je zelf schrijven wat je wilt, maar de indeling is wel belangrijk. Lees het stukje ook hierboven  in het plaatje staat, want er staat in wat je verder moet doen.

 

Media toevoegen (plaatjes, foto’s)

Bij een artikel hoorden natuurlijk ook mooie foto’s. Hier alvast een link waar je plaatjes kan zoeken die je vrij mag gebruiken.

Gratisfotodownloaden

media

Bij de editor, bovenaan zie je dit plaatje staan. Hier moet je op klikken en dan krijg je het volgende scherm.

mediascherm

Hier zie je het scherm waar alle foto’s die aanwezig zijn op mijn website. Je kan hier niets fout doen want de plaatjes kunnen niet verwijderd worden. Bovenaan zie je 2 tabbladen met de tekst  bestanden uploaden en mediabibliotheek. Je bent nu in de mediabibliotheek en je klikt op bestanden uploaden. 

bestand selecteren

Dit moet haast wel bekend zijn, want dit doen de meeste mensen ook thuis, op hun eigen laptop of computer. Je klikt op bestanden uploaden en krijgt het volgende schermen te zien.

filename

 

Je kiest het plaatje wat je bij je artikel wilt hebben en voegt deze toe aan het artikel. Nu weet je ook hoe je foto’s kan toevoegen.
Het is belangrijk dat je gewoon alles een beetje uitprobeert. Het is eigenlijk best gemakkelijk maar als je dit voor de eerste keer doet dan kan ik begrijpen dat het lastig kan zijn.

Als je klaar bent en je hebt je artikel gepubliceerd dan kijk ik het artikel nog even na met Yoast. Dat is een programma wat er voor zorgt dat het artikel helemaal goed is om online bezocht te worden. Soms moet ik dan wel wat aanpassen, in de opmaak maar de tekst in het artikel blijft hetzelfde. Hieronder nog een kleine uitleg over Profiel.

 

Profiel invullen

profiel

Hier mag je ook gewoon op klikken, dit is je eigen profiel en deze kan je invullen. Graag een voor en achternaam invullen. Wil je anoniem blijven dan verzin je gewoon een voor en achternaam. Als de namen maar normaal zijn, geen vreemde combinaties. Dit is belangrijk want anders zou je account hier kunnen worden verwijderd. Dit heeft te maken dat er veel nep accounts worden aangemaakt, en op deze manier weet ik dat je niet nep bent.  😛

Mochten er nog vragen zijn, dan kan je altijd een bericht sturen via het contact formulier. (probeer het probleem zo duidelijk mogelijk uit te leggen).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]