Tijdelijke woonruimte Zoeterwoude

Je hebt geen woning meer of raakt deze kwijt!

Tijdelijke woonruimte.

Mocht het plotseling gebeuren dat je door wat voor problemen dan ook op straat komt te staan. In Zoeterwoude is er de mogelijkheid om tijdelijke woonruimte te krijgen. Deze camping is het hele jaar open. Er is daar een apart gedeelte, waar een aantal caravans beschikbaar zijn in 2 prijs klasse. De caravans van 300 euro per maand hebben geen douche en bij sommige is er alleen koud water beschikbaar. De caravans hebben een slaapkamer en een woongedeelte en een toilet. Als tijdelijke woning is het beter dan op straat te verblijven.

tijdelijke woonruimte
Tijdelijke woonruimte

Energiekosten

De andere caravans die kosten 450 euro per maand en hebben een douche en toilet, soms 1 of 2 slaapkamers. Deze zijn een stuk ruimer. De energie kosten worden bij alle caravans per seizoen 2 keer berekend en ook het waterverbruik. Dit kan behoorlijk oplopen in de winter met een elektrisch kacheltje. Er is verwarming aanwezig in de caravans maar deze doet het bijna niet of werkt een klein beetje.

Camping, 3 eigenaren

Ik heb ruim 2 jaar op deze camping gewoond en was niet onder de indruk van de eigenaars. De camping zelf is nog steeds van de oudere eigenaar Ger en zijn 2 dochters die nemen de zaken onderhanden. Er wordt weinig tot geen onderhoudt aan de caravans verricht en daardoor zijn er veel caravans slecht en zeer koud. In de wintermaanden ook vreselijk vochtig. Dij de duurdere caravans zijn er wel een aantal die redelijk te bewonen zijn. Jammer genoeg hebben de meeste mensen weinig geld als je op zoek bent naar tijdelijke woonruimte.

Wat je moet weten

Wat erg vervelend is, dat er bij mijn eerste gesprek er weinig wordt verteld over de gang van zaken.

Dus zal ik dat hier doen:

Douchen kan in het aanwezige douch hok waar met muntjes wordt betaald. Deze muntjes zijn in kantoor verkrijgbaar en kosten 5 euro voor 8 muntjes. Je hebt 2 douche muntjes nodig voor ongeveer 8 minuten douchen.
Je kan er wassen maar dit wordt door de dames gedaan en kost 5 euro voor 1 was en 5 euro voor het drogen, niet echt goedkoop. Als er iets kapot is aan de caravan dan wordt dit eigenlijk niet verholpen. Ik had niet eens een sleutel om mijn caravan af te sluiten en heb dat zelf moeten regelen.
 

De borg

Het wonen op deze camping is misschien niet ideaal  het is altijd nog beter dan op straat te moeten slapen, vooral in de wintermaanden. Er moet ook een borg betaald worden, samen met de eerste maand huur, de borg is 400 euro. Er kan echter met geld wel een regeling worden getroffen, de dames zijn daar niet moeilijk in. Huisdieren zijn ook toegestaan, alleen geen grote, gevaarlijke honden.

Natuurlijk is het een camping en kunnen de prijzen veranderen en de omstandigheden. Het is niet mijn bedoeling de camping in een kwaad daglicht te stellen. Het is ook bedoeld als tijdelijke woonruimte. Maar in de winter is het gewoon niet fijn.

Camping Zoeterwoude,

camp

Adres: Westeindseweg 23, 2381 EC Zoeterwoude
Telefoon: 06 51901636
Provincie: Zuid-Holland
Het is beter om langs te gaan, omdat ze de telefoon niet vaak opnemen
In het grote huis die gelijk zichtbaar is wanneer u de camping op komt daar woont de dochter die alles regelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *