MDMA XTC onderzoek onder veteranen

MDMA test voor veteranen

MDMA test voor veteranen, wat zijn jou gedachten hierover. Als het zoveel mensen kan helpen waarom niet? Wat zullen de gevolgen zijn, verslavingen die toenemen?

Wat is MDMA

MDMA is de grondstof en basis voor een XTC-pil. Het zijn kristallen, meestal vermaald tot een poeder. In een XTC-pil zitten naast MDMA en bindmiddelen soms ook andere stoffen als mCPP en PMMA. MDMA is dus een pure vorm van XTC.

Er komt een grootschalige test onder veteranen, ja eerlijk, je hoort het goed, MDMA test voor veteranen!!
Deze drug zou trauma’s genezen. Studies wijzen aan dat in combinatie met psychotherapie, 70 à 80 procent van de patiënten met ernstige trauma’s geneest. Het neemt de remmingen weg en mensen kunnen gemakkelijker over hun problemen praten. Tevens onder de invloed van deze drug kunnen de traumatische  ervaringen beter opnieuw beleefd worden wat gemakkelijke is voor de patiënt.

Er zou een derde van de stof in deze MDMA test aanwezig zijn, zodat de veteranen geen bijwerkingen ondervinden, zoals hallucinaties.
Ook Nederlanders doen mee aan de test

Het onderzoek wordt gedaan door een hoogleraar psychotraumatologie van de Universiteit Leiden. 200 Amerikanen en tientallen Europeanen doen mee, waaronder ook Nederlands. De eerdere onderzoeken waren eigenlijk te mooi om waar te zijn volgens zegt de hoogleraar die het onderzoek leidt. Driekwart van patiënten genazen en er was geen terugval.

Erkend geneesmiddel
Ook het trauma-instituut Centrum ’45 in Oegstgeest werkt mee aan de proef

MDMA test voor veteranen
MDMA test voor veteranen

Als het onderzoek goed verloopt dan zou mdma in 2021 een erkend geneesmiddel moeten zijn voor deze vorm van therapie.  Er is veel vraag naar in de Verenigde Staten naar deze nieuwe methoden om posttraumatische stress te behandelen.  In Amerika zijn honderdduizend veteranen die erge problemen hiervan ondervinden. Het zal echter niet gemakkelijk zijn om in dat land deze drug daar als geneesmiddel te zien.

Nrc.nl

Psychotrauma

Heb jij een mening over deze nieuwe behandeling drugs, schrijf je reactie onderaan de site.

2 thoughts on “MDMA XTC onderzoek onder veteranen

  1. Goed artikel, snap je bezorgdheid, maar het kan veel mensen helpen. Ik heb zelf ptss en weet hoe erg het is.

  2. Hallo Sandra,

    Ja het is een omstreden artikel, aan de ene kant kan het erg veel goed doen voor mensen, maar je weet niet de gevolgen op de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *