Gezondheid overzicht, kies de gezond app

Gezondheid overzicht

Lees hier over verschillende onderwerpen.  Koorts wanneer gevaarlijk, kies de gezond app, ontploffende babykruik Zency en Sint Janskruid .

Koorts wanneer is het gevaarlijk

Op dit moment heerst er in ons land een griep golf. Dit is niet vreemd want elke winter krijgen we te maken met een verkoudheid of de griep. De griep is totaal niet gevaarlijk, maar als volwassene moet je wel te tijd nemen om uit te zieken. Duik je bed in neem een paar paracetamol en rust goed uit. Kinderen kunnen goed tegen de koorts en het is geen uitzondering als de koorts oploopt tot de 40 graden. Er is dan nog geen reden tot paniek. Neem contact op met je huisarts als je het niet vertrouwd. Geef paracetamol en zorg voor natuurlijke verkoeling. Luchtige kleding en een deken is voldoende. Een vochtig koud was handje kan wonderen verrichten, en veel laten drinken. De koorts loopt bijna nooit hoger op dan 42 graden omdat we een inwendige thermostaat hebben.

Complicatie’s

Ook met de griep moeten we voorzichtig blijven vooral voor de ouderen en voor de hele jonge onder ons. Baby’s  met het RS-virus en oudere patiënten met pneumonie ofwel longontsteking. Longontsteking is een veel voorkomende complicatie van griep.

Lees hier meer over het RS-virus

kies de gezond app
kKes de gezond app

Met de Kies de gezond app kan je met de scan gelijk de gezondste producten vinden in bijna alle supermarkten.

Je kan in de app gemakkelijk producten met elkaar vergelijken. Of zoeken naar het minst zoute of zoete variant.  De app laat duidelijk zien of een product past in de schijf van vijf. De app wordt dagelijks geüpdatet.

Bekijk hieronder de filmpjes voor meer informatie


Kies de gezond app

Download in Play Store

Download in App Store

Voedingscentrum


Ontploffende babykruik Zensy

Waarschuwing voor deze babykruik, die zomaar kan ontploffen.  Je hebt net een kleine gekregen en geniet van de tijd samen met je partner. Dan zit je niet te wachten dat de babykruik ineens ontploft. In het filmpje verteld een moeder over hoe de Zensy kruik is ontploft terwijl het aan het opladen was. Gelukkig is er niets met de baby gebeurd. Bekijk het onderstaande filmpje

Sint Janskruid

Sint Janskruid niet gebruiken met andere geneesmiddelen.
Bijwerkingencentrum Lareb heeft in totaal 45 meldingen van bijwerkingen en wisselwerkingen met Sint Janskruid ontvangen. De bijwerkingen samen met antidepressiva kunnen zelfs levensgevaarlijk zijn. Het kruid op zich kan absoluut geen kwaad en voordat er aan medicatie wordt begonnen, kan Sint Janskruid voor een oplossing zorgen. Gebruikt u medicijnen en wil je Sint Janskruid erbij gaan gebruiken vraag dan eerst aan de huisarts of dit geen kwaad kan.
Bekijk hier een filmpje over het gebruik samen met antidepressiva.

Bezoek ook eens, wat is een depressie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *