Dagje uit wat geen geld kost

Als de zomer er aan komt krijgen we de kriebels

Wie wil er niet een dagje uit wat geen geld kost? Maar dit is niet zo gemakkelijk in deze tijd omdat voor elkaar te krijgen. Alles kost geld ook al is het in veel gevallen misschien niet zoveel, het blijft geld.

Hoe zorgt je voor spaargeld als je te weinig geld hebt.

Je kan gaan picknicken, maar dat kost natuurlijk ook geld want je wil iets lekkers meenemen. Als je weinig weekgeld tot je beschikking hebt kun je eigenlijk niet sparen. Maar je kan het toch proberen. Van je weekgeld kan je elke week, 0,50 cent weg leggen in een potje. Het beste is dan om het potje niet thuis te hebben en iemand die je vertrouwd, te vragen of ze willen helpen. Deze persoon vraagt elke week om die 50 cent, of jij brengt trouw die 50 cent elke week naar deze persoon.

Als je hiermee begint na de zomervakantie, laten we zeggen vanaf 1 oktober tot 1 juni, dat zijn ongeveer 40 weken. En dan heb je 20 euro gespaard. Deze 20 euro kan je verdelen in 4 keer. Je kan dan voor 4 keer wat lekkers kopen,  wat je meeneemt op je dagjes uit. Je kan het natuurlijk ook met 1 euro doen en dan heb je toch 40 euro extra voor de zomer.
Nog een tip om wat extra geld te sparen is om bij de Albert Hein, koopzegels bij je boodschappen te kopen. Deze zegels zijn niet echt veel waard, maar als je een zegelboekje vol hebt, dan heb je toch 52 euro gespaard. Je krijgt dan 3 euro extra van de Albert Hein. Ook al doe je er erg lang over, je mag het boekje altijd eerder inleveren.
Nog een tip is vlees verzamelen.

Vlees kan je lang bewaren, hieronder kan je zien hoelang.

In de vriezer: Maximale bewaartijd ingevroren rundvlees: 6 maanden.
  • Maximale bewaartijd  voor ingevroren kalfsvlees, varkensvlees, lamsvlees: 3 maanden.
  • Maximale bewaartijd ingevroren gehakt: 2 maanden.
  •  Ingevroren bereid vlees: 2 – 3 maanden bewaren.

Als je hier rekening mee kan houden, dan kan je op de warme zomerse dagen gezellig gaan barbecueën. Dit hoeft niet veel extra’s te kosten want je let op de aanbiedingen en het extra stukje vlees  gaat de vrieser in. En weer een dagje uit wat geen geld kost voor elkaar gekregen!!

dagje uit wat geen geld kost

Waar kan je heen wat gratis is?

  • Je kan naar het strand  of een meertje in de buurt, waar kinderen het altijd naar hun zin hebben.
  • Of een boswandeling maken en dan gaan picknicken. Je kan dan van alles verzamelen waar je thuis mee aan de slag kan gaan.
  • Je kan ook naar een gratis museum gaan, het weer is in de zomer toch vaak niet zo warm.  Gratis musea overzicht
  • Letten op het de feestdagen bij jou in de buurt, deze zijn bijna altijd gratis, en erg gezellig.  Gratis evenementen site
  • Een dagje erop uit trekken met de fiets of de benenwagen. Hier een overzicht van fiets en wandelroutes.
  • Een paar uurtjes rond snuffelen bij de weggeefwinkel bij jou in de buurt. We houden allemaal van snuffelen tussen spulletjes en de kinderen mogen ook een aantal dingen gratis mee naar huis nemen.

Op deze manier kan een zomervakantie toch erg gezellig worden voor de kinderen, en kunnen ze vertellen wat ze in de zomervakantie gedaan hebben, als ze weer naar school gaan. Een dagje uit wat geen geld kost heb je voor elkaar gekregen en met erg tevreden kinderen.

Bij onze evenementen zijn ook gratis dagjes uit te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *