Bezwaar aantekenen

Het bezwaar aanteken bij een besluit

Ik wilde graag bezwaar aantekenen bij de ISD in Lisse. (De ISD voert voor alle inwoners van deze gemeenten de taken uit op het gebied van de sociale zekerheid en de Wmo.)  Maar laat ik eerst bij het begin, beginnen. Op 23 oktober kreeg ik de sleutel van mijn woning. Er moest nog van alles geregeld worden. Uitkering aanvragen in Lisse en dan gelijk ook de aanvraag voor de inrichtingskosten. Gelukkig werd ik begeleid, door een medewerker van de binnenvest die met mij meeging als ik een gesprek had bij de ISD. Aangezien ik al een tijdje in budgetbeheer zat  (inmiddels in bewindvoering) en van 50 euro per week moest leven, is het met de auto gemakkelijker.

Na ongeveer een week of 4, kwam de medewerker van de ISD en een oudere meneer die over de inrichtingskosten ging bij mij thuis langs. Er werd door mijn woning gelopen, natuurlijk met een schriftelijke toestemming die ik moest geven. De meneer die was druk alles aan het bekijken en aan het opschrijven op zijn kladblokje. Er werd van alles gevraagd en ik gaf de nodig antwoorden. Er was een wasmachine aanwezig, en ik vertelde dat ik die gekregen had van een kennis. Een kastje, stofzuiger en mijn keuken was zo goed als ingericht. Dit alles had ik de laatste maanden gekocht of gekregen. Er was niet veel, en de meneer bevestigde dit ook en zei,”ik schrijf wel op wat je hebt, wat dat is minder veel werk”. De heren gingen na ongeveer een kwartier weg.

 

De beslissing

Na ongeveer 3 weken kreeg ik te horen dat ik een bedrag zou krijgen van 830,- euro. De moed zakte in mijn schoenen, want wat moest ik met 830,- euro? Daar kon ik een vloer van kopen, gordijnen en een gasstel en dan was bijna op. Waar moest ik dan op zitten, en geen televisie, geen spulletjes voor de douche. En in de huiskamer geen salontafel en wat best belangrijk is, geen nieuw goed matras. De trap in mijn huis die moest ook nog bekleed worden, ik was al twee keer bijna naar beneden gevallen. Ben ook de jongste niet meer.

bezwaar aantekenen
Bezwaar aantekenen

Bezwaar aantekenen

In de brief waarin het besluit stond, las ik ook dat ik bezwaar kon aantekenen. Dat had ik nog nooit gedaan en ik dacht, waarom niet. De stappen uitgevoerd en online kan je bezwaar maken en dit was vrij simpel. Nu was het afwachten. Na een aantal weken kreeg ik een brief dat ik langs moest komen bij de ISD in Lisse, waar ik mijn zegje mocht doen. Ik schok me rot want dat had ik helemaal niet verwacht. Ik dacht, ik krijg een brief waarin staat, “we hebben uw zaak nogmaals bekeken en het besluit is bij hetzelfde gebleven, of niet!”. Nee hoor, ik moest daar naar toe en praten met die mensen.

Gesprek bij de ISD

Vanmorgen om 11 uur was het zover. Mijn medewerkster van de binnenvest kon gelukkig met me mee. We waren veel te vroeg en we moesten een half uurtje wachten. De ruimte waar je plaats kan nemen om te wachten op je afspraak is netjes ingericht. Een aantal hoeken met grote ronde banken, en met een heerlijke bekleding waar je prettig op kan zitten. Je kijkt uit op een gigantisch bureau waar de medewerksters van de ISD, hun werk verrichten.

Precies op tijd kwamen er drie dames aanlopen. Ze vroegen of ik de persoon was met wie ze de afspraak hadden. We liepen naar een grote vergaderzaal. Ik nam plaats en tegenover mij de dames die mij lief aankeken. En op dat moment viel ook de zenuwen van me af. Dacht bij mezelf waarom moet ik nou zo zenuwachtig zijn. Het was een prettig gesprek, waar ik mijn verhaal mocht doen.  De twee dames hadden een aantal vragen aan mij die ik beantwoorde. Na een half uur was het weer voorbij en konden wij weer met de auto terug.
Samenvatting

Weer een belangrijke stap in mijn leven gezet, en het bezwaar aantekenen was lang zo eng niet. Nu kan ik alleen nog afwachten wat de beslissing zal zijn. Wat ik natuurlijk ook hier zal melden. (Trots op mezelf)

Wordt vervolgd…..

 

Zat. 10-02-2018

Besluit is afgewezen.

Vandaag kreeg ik de brief binnen en ik krijg er geen geld bij.

Geachte mevrouw ……

Hierbij delen wij u mee dat wij, gehoord de commissie voor de bezwaarschriften, besloten hebben het door u ingediende bezwaarschrift ongegrond te verklaren. Dat betekend dat het besluit van 28 november 2017, verzonden op 13 december 2017 waarbij wordt besloten om de aanvraag voor bijzondere bijstand voor de kosten van woninginrichting tot een bedrag van € 830,25 toe te kennen en de overige aangevraagde kosten af te wijzen, gehandhaafd blijft.

Deze beslissing is overeenkomstig het advies van de commissie.

Onvoorstelbaar deze beslissing.

Je moet verplicht verhuizen, allerlei papieren ondertekenen. En je hebt totaal geen geld om je huis in te richten. En dan denk je inrichtingskosten te krijgen zodat je een gezellig huisje kan hebben met leuke spulletjes. Maar dan moet je alles doen van 830 euro. Gelukkig heb ik een lieve dochter die een advertentie op Facebook heeft geplaatst. Zie hier artikel

Er zijn nog wel een aantal dingen die ik moet hebben, maar kijken bij weggeefwinkel en kringloop. Van 50 euro per week moet je voorzichtig zijn.

Mochten er mensen zijn die zich afvragen waarom ik niet werk! Ik heb voor een jaar, uitstel gehad voor psychische problemen. En ik moet binnen 2 jaar geopereerd worden aan mijn heup. Nu stellen we het nog uit met medicatie, doordat ik nog te jong ben.

Ik was thuisloos

Verhaal van Patty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *