Armoede in Nederland is echt

armoede
Armoede in Nederland

Armoede in ons rijke Nederland.

Gezinnen die zo weinig geld hebben dat de kinderen niet naar sport kunnen. Mensen die geen paspoort of ID kaart kunnen aanschaffen. Bang zijn dat je koelkast of wasmachine kapot gaat. Er is wel degelijk armoede in ons land. wanneer ben je nu arm? Het betekend het niet zelf kunnen voorzien in de eerste levensbehoefte. De eerste levensbehoefte bestaat uit. Dit is de basisbehoefte voor elk mens in Nederland.

  • schoon water
  • gezond voedsel
  • huisvesting
  • gezondheidszorg
  • kleding

Iemand die dus goedkope merkkleding kan kopen en in een klein huisje woont, leeft niet in de armoe.
Van (inkomens)armoede is volgens het CBS sprake als het inkomen niet voldoende is om een bepaald consumptieniveau te realiseren dat in Nederland als minimaal noodzakelijk wordt geacht. Deze grens lag in 2015 op 1030 euro per maand voor een alleenstaande en op 1930 euro voor een echtpaar met 2 kinderen. Van de ruim 7 miljoen huishoudens in 2015 moesten er 626.000 rondkomen met minder dan de inkomensgrens. Dit is ongeveer gelijk aan het aantal mensen in 2014. De berekening gaat over 2015, omdat de inkomensgegevens van 2016 nog niet bekend zijn.
Hoe is het werkelijk

Statistieken en allerlei bedragen, wat hebben we eraan. Hoe is het nu echt. Ga eens langs een voedselbank en zie hoeveel mensen daar hun boodschappen tas ophalen. Hoeveel kinderen niet naar sport kunnen. De basis behoefte is ook kleding. Uit ervaring weet ik dat er veel mensen kleding halen bij de weggeefwinkels of de kringloopwinkels voor hun kinderen. Geen kerstcadeaus en verjaardagscadeaus kunnen kopen.
Laten we hopen omdat nu het beter gaat in Nederland ,dat er wordt gedacht aan deze mensen en vooral de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *